LaRiva | Afvallen voor senioren
16494
page,page-id-16494,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Afvallen voor senioren

 

Steeds meer mensen hebben te maken met overgewicht. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de mensen van 50 jaar en ouder te zwaar zijn. Deels heeft dit een natuurlijke oorzaak. Als oudere verbrand u namelijk minder energie.

Toch is het gezonder om minder zwaar te zijn.

 

Dikker naarmate je ouder wordt

 
Het is steeds moeilijker om op gewicht te blijven naarmate je ouder wordt. Dit heeft verschillende oorzaken:
 

  1. Je stofwisseling vertraagt. De energie die je binnenkrijgt met eten verbrandt je minder snel en sla je sneller op als vet.
  2. Je spiermassa neemt af. Spieren verbruiken meer energie dan vet, dus met minder spiermassa houd je meer calorieën over.
  3. We bewegen minder naarmate we ouder worden. Hierdoor verbruik je minder energie.

 

Waarom afvallen?

 
Overgewicht heeft vele gevolgen. Daardoor kan het noodzakelijk zijn om af te vallen:
 

  1. Beter lichamelijk functioneren. Door minder gewicht mee te dragen, kosten activiteiten als traplopen en boodschappen doen minder energie.
  2. Betere kwaliteit van leven. Door af te vallen en door te bewegen voel je je ook vaak beter.
  3. Minder kans op suikerziekte, een te hoge bloeddruk en gewrichtsklachten. Dit geldt nog eens extra voor ouderen, omdat zij sowieso gevoeliger zijn voor deze klachten.

 

Afvallen en bewegen voor senioren bij LaRiva

 
Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden en wordt een programma op maat samengesteld.
 
Doordat de bewegingstherapie voornamelijk liggend en in een verwarmde cabine wordt plaatsvindt , wordt het bewegen als comfortabel en aangenaam ervaren. De warmte zorgt ervoor dat de spieren warm en soepel worden waardoor de kans op pijn of blessures kleiner is.
 
Na het bewegen in de warmte volgt het passieve gedeelte, de Ozonzuurtoftherapie.Deze therapie werkt ontspannend na de inspanning.Een persoonlijk voedingsadvies helpt u om gezond te eten en desgewenst op een gezonde manier af te vallen.
 

 

Afspraak Maken

 

Wilt u een afspraak? Dan kunt u contact opnemen door te mailen naar info@lariva.nl of te bellen met LaRiva op 023 547 44 19.