LaRiva | Overgewicht en Gezondheid
15785
page,page-id-15785,page-child,parent-pageid-15778,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

OVERGEWICHT EN GEZONDHEID

 

 

Bij een gezond lichaamsgewicht is er een evenwicht tussen energieopname (voeding) en energiegebruik (voldoende beweging). Een paar kilo extra is over het algemeen geen enkel probleem. Mits deze extra kilo’s op termijn niet veranderen in overgewicht. Dit kan namelijk leiden tot (ernstige) gezondheidsproblemen.

 

LaRiva werkt samen met dokter U. (Bob) Zuiderveld. De dokter kijkt mee en staat altijd paraat voor vragen en advies aangaande de gezondheid van onze cliënten. Klik hier voor meer informatie over Dr. U. Zuiderveld.

 

De gevolgen van overgewicht

Overgewicht ontstaat als er meer energie wordt opgenomen dan verbruikt. Het overschot verandert in vet en dit wordt (tijdelijk) onderhuids en in de buikholte opgeslagen. Bij fors overgewicht kan diabetes (suikerziekte) ontstaan. Met als gevolg complicaties als hart- en vaatziekten. Ook oogaandoeningen zijn soms het gevolg van overgewicht. Net als gewrichtsklachten. Overgewicht betekent in veel gevallen een minder actief leven vanwege bewegingsbeperking. Vervolgens leidt dit, in combinatie met dezelfde eetpatronen, tot nog meer overgewicht.

 

Psychologische effecten van overgewicht

Ontevreden zijn met uw uiterlijk kan leiden tot depressieve gevoelens en stemmingswisselingen. Bovendien blijkt dat fysiek actieve mensen zich fitter voelen en minder geneigd zijn tot depressieve gedachten en ‘burnout’.

In alle gevallen helpt LaRiva u via een persoonlijk programma om uw lichaam weer in balans te brengen. Afgestemd op uw persoonlijke situatie, uw wensen en uw ambities.

Samen met LaRiva kunt u op een medisch verantwoorde manier bewegen en een nieuw leef en eetpatroon blijvend in uw dagelijks leven opnemen.

 

Overgewicht en seksuele gezondheid van mannen

Overgewicht kan van invloed zijn op de seksuele gezondheid. Dat komt omdat een overmaat van buikvet in relatie staat tot een verminderde productie van testosteron. Dit wordt door de loop van de jaren sowieso minder maar overgewicht kan dit proces versnellen. Met als gevolg libidoverlies en impotentie en erectieproblemen bij mannen.