LaRiva | Visie en het ontstaan
15782
page,page-id-15782,page-child,parent-pageid-15778,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Visie

 

LaRiva helpt mannen en vrouwen die een gezond leven, gezond eten en bewegen willen integreren in hun leven op de lange termijn.

 

Gezond leven

 

Lekker en lang leven, dat wil iedereen. We hopen op een gelukkig leven zonder problemen, en we willen allemaal gezond oud worden. In de praktijk echter hebben we wél te maken met problemen, zijn we niet altijd gelukkig en hebben we onontkoombaar te maken met vergankelijkheid. Het is belangrijk dat men goed over hun gezondheid nadenkt en daar zorgvuldig mee om gaat. Zo normaal is het niet. Ziek zijn of ziek worden ligt altijd op de loer en we zijn kwetsbaar voor allerlei zaken en/of gebeurtenissen in ons leven. Onderzoekers, wetenschappers en artsen vertellen keer op keer dat het voor ons welzijn en gezondheid belangrijk is om voldoende te bewegen, een gezond gewicht te hebben en voldoende rust en ontspanning te nemen.

 

Om al deze facetten te integreren in het gewone, dagelijkse leven blijkt voor velen een enorme opgave. We hebben het druk, er is geen tijd en we denken allemaal dat we aan het wiel der vergankelijkheid kunnen ontsnappen. LaRiva kijkt samen met de mensen naar hun leven. Hoe voelt u zich, wat is een gezond gewicht passend bij uw lengte, leeftijd en eetgewoonten. Hoe vaak beweegt u en hoe vaak is dat mogelijk in uw leven? Maar ook: wat wil u voor uw toekomst, voor uzelf maar ook voor anderen.

 

Al vele jaren helpen wij mensen. Onze persoonlijk aanpak blijkt succesvol uit de resultaten. 13% gewichtsverlies is veel. Maar dat is het niet alleen. Mannen en vrouwen maken weer tijd in hun agenda om meer te bewegen, voelen zich beter, genieten én halen meer uit hun leven. Zonder hijgen weer de trap op, 2 kledingmaten minder, heerlijk met de kinderen naar het strand. Mooi naar school in een nieuwe spijkerbroek, fris en uitgerust nadenken. Men voelt zich weer lekker en tevreden in hun lijf.

 

Gedurende de jaren leefden we met de mensen mee. Dit betekende dat er problemen optraden met de gezondheid, dat ouder worden ging meetellen of dat het ‘even niet zo lekker’ ging. Het is daarom ook dat we ons steeds bleven én blijven ontwikkelen. Blijven bewegen en gezond eten tijdens burn-out of chemotherapie, herstel na ziekte, ouder worden, niet meer tevreden zijn op wat voor manier dan ook, we blijven nadenken en aanpassen van het persoonlijke programma, passend in het leven en levensfase van de desbetreffende persoon.

Hoe doen we dat

 

LaRiva werkt met de Thermo Fysische Methode. Dit is een combinatie van inspanning, ontspanning, voeding en het monitoren van gewicht en omvang.

 

Het actieve deel

Dit is de doelgerichte en effectieve manier van bewegen in een warmtecabine.

Door middel van een persoonlijk programma wordt er gewerkt aan gezondheid, conditie en gewicht.

 

Het passieve deel

De Ozonzuurstoftherapie. Deze therapie werkt ontspannend na inspanning maar heeft ook een herstellende functie voor de huid, gezondheid en het algehele gevoel van welzijn.

 

Voeding

Door het persoonlijke voedingsadvies, passend in het ‘gewone dagelijkse leven’(want iedereen is uniek en leeft een ander leven) van de cliënt, begeleiden wij, hem of haar, naar een gezond gewicht, voor nu maar ook op de lange termijn.

 

Monitoren van gewicht en omvang

Voor het gewichtsverlies en gewichtsbeheersing op termijn, wegen wij iedere behandeling. De voorkeur gaat uit naar vaste dagen en tijden om samen met de cliënt in beeld te krijgen hoe het lichaam reageert op eten, drinken en beweging. Ook worden de omvangsmaten opgenomen en bijgehouden. Dit om het programma zo nauwkeurig mogelijk te kunnen samen stellen.

Want: meten is weten.

De kracht achter LaRiva

 

Het is daarom ook dat we werken met ervaren en praktijkgerichte begeleidsters. Allen op hun eigen charmante en professionele manier helpen zij en geven zij richting aan onze cliënten in het proces van (weer) bewegen, gezond eten en leven.  

 

Dokter Bob Zuiderveld

Dokter Zuiderveld is gespecialiseerd in gezond zijn en blijven. De dokter is een zeer waardevolle kracht met zijn praktijkgerichte ervaring als huisarts en onderzoeker. Hij kijkt mee en staat altijd paraat voor vragen en advies aangaande de gezondheid van onze cliënten.

 

Dokter Bart van Ulden

Dr. Van Ulden is radioloog en verricht alle gangbare medische echodiagnostiek.

Onderzoek heeft uitgewezen dat overgewicht is te relateren aan ziektes. In zijn praktijk kan hij, letterlijk, inzage geven in de gezondheid van onze cliënten. Echocentrum-haarlem.nl

 

Axel Staps

Axel is osteopaat en heeft een adviserende en behandelende rol aangaande het bewegen van onze cliënten. Met name bewegen en weer beter worden na een burn-out, de begeleiding tijdens chemotherapie en het herstel hiervan, heeft zijn aandacht. Osteopathie-movere.com

 

Marjolijn Wibbelink

Mevrouw Wibbelink is adviseur, trainer en coach.

Zij is gericht op onze dienstverlening. Gebaseerd op communicatie en respect. Alles begint met luisteren, analyseren en in beweging zetten op een manier die past bij onze cliënten. Meijerconsulting group.nl

 

Daan van der Zwaag

Daan communiceert met snelheid, humor en smaak op de digitale communicatie middelen van LaRiva. Hierop delen wij artikelen, recepten, leestips en onderzoeken aangaande voeding en gezondheid. devign.it

 

Egon Massink

Egon is een ervaren psycholoog en coach. Al jarenlang is hij begaan met het welzijn van onze cliënten. Waar wordt men gelukkig van, hoe ga je om met tegenslag, hoe geeft men sturing aan het leven. Wij integreren zijn wijsheid en advies in onze begeleiding van de cliënten.

Bewegen en ontspannen in een rustige omgeving

 

LaRiva werkt met persoonlijke programma’s in een rustige omgeving. Passend in de agenda van de cliënten. We zijn gericht op persoonlijk contact in een prettige sfeer in een kleinschalige omgeving.

 

De cliënten van LaRiva zijn divers. Maar met name zien wij vrouwen, mannen, ouderen en tienermeisjes. Allen hebben zij gemeen dat zij ruimte maken in hun leven- en levensgewoonten voor hun gezondheid.