LaRiva's meest gestelde vragen

// Slick slider and filtering javascript

Algemeen

Werkt het ook voor mij?

Ja. Uit onderzoek is gebleken dat een langdurig traject van intensieve begeleiding, leidt tot meest duurzame resultaat. Voor meer informatie, klik hier.

Wanneer zie en voel ik resultaat?

Meteen. Door meer te bewegen, gezonder te eten en de actie van het weer op rails zetten en grip krijgen op uw gewicht en gezondheid voelt u zich direct beter.

Kan ik zomaar binnenlopen of moet ik een afspraak maken?

We werken op afspraak. Dit voor u om wachten te voorkomen. Uw afspraak kunt u online inplannen of u kunt even bellen. Ingeschreven leden kunnen via de app hun afspraken plannen en annuleren.

Hoe lang van te voren kan ik mijn afspraak gratis annuleren?

U kunt uw afspraak uiterlijk 24 uur van te voren gratis annuleren.

TFM

Wat neem ik mee als ik kom sporten in de warmtecabine?

In de warmtecabine draagt u sportkleding en sokken. Gelieve ook een handdoek mee te nemen.

Ik heb gezondheidsklachten kan ik komen?

Ja, dat kan. Wel is het van belang dat u dit bespreekt met ons en advies vraagt aan uw behandelend arts.

Ik heb een prothese, kan ik komen?

Over het algemeen is het geen enkel probleem. Een nieuwe knie, een nieuwe heup of een arm-of beenprothese, het kan zeker. We zorgen voor een programma dat u past.

Bodytec

Wat draag ik bij de Bodytectraining?

Voor de Bodytectraining draagt u een speciale bodysuit. Deze kunt u bij ons kopen, via deze link. Voor een introductieles kunt u deze van ons lenen. Verder is het prettig als u een handdoek meeneemt.

Ik heb gezondheidsklachten kan ik komen?

In de meeste gevallen kunt u veilig met ons komen trainen middels de Miha Bodytec. Wel is het van belang dat u dit bespreekt met ons en advies vraagt aan uw behandelend arts. Klik verder hier voor de lijst met aandoeningen/omstandigheden waarbij EMS-training (Bodytec) is afgeraden of alleen mogelijk is na nadrukkelijke toestemming van de arts.

Ozonzuurstoftherapie

Wat neem ik mee voor de ozonzuurstoftherapie?

In de ozon draagt u uw ondergoed en sokken. Meer mag natuurlijk ook. Verder heeft u twee handdoekjes nodig.

Ik heb een prothese, kan ik komen?

Ozonzuurstoftherapie bij LaRiva is een passieve ontspanningstherapie die verder aan het huidoppervlak inwerkt. Protheses zijn daarom geen probleem.

Ik heb gezondheidsklachten kan ik komen?

Ja, dat kan. Wel is het van belang dat u dit bespreekt met ons en advies vraagt aan uw behandelend arts. Wanneer uw arts afraadt aan de ozonzuurstoftherapie mee te doen, vragen wij u dat aan ons mee te delen.

Voeding

Wat eet ik van te voren en wanneer?


Eet ongeveer twee tot drie uur voor u gaat sporten vast voedsel en neem hierbij ongeveer een halve liter drinken. Dan heeft u voldoende energie en vocht voor de inspanning. Eet niet een te grote maaltijd vlak voor het sporten. Doordat de vertering van het voedsel om een constante aanvoer van bloed naar het maag-darmkanaal vraagt en je spieren tijdens het sporten ook om voldoende zuurstofrijk bloed vragen, komen deze twee processen met elkaar in gedrang. Dit zou het presteren kunnen belemmeren.

Voorbeelden om voor het sporten te nuttigen:

  • Een schaaltje magere yoghurt met vers fruit
  • Een volkoren boterham of volkoren knäckebröd met 30+ kaas of geitenkaas
  • Snackgroenten
  • Of alvast een klein deel van uw avondmaaltijd. Eet dan het grootste gedeelte na het sporten op

Sporten op een lege maag is niet verstandig. De kans bestaat dat u minder intensief of korter zal willen sporten, omdat de spieren niet voldoende energie hebben en krijgen. Drink na de training altijd voldoende.

Hoe ziet voedingsadvies bij LaRiva eruit?

Hier kunt u meer over lezen op onze voedingspagina.

Wat gebeurt er als ik mijn streefgewicht bereikt heb?

Allereerst, gefeliciteerd! Dat is heel knap van u. U zult nu u op gewicht bent minder moeten gaan eten dan u gewend was voordat u afviel. Een slanker lichaam heeft namelijk minder calorieën nodig. Het kost het lichaam bijvoorbeeld minder energie om warm te blijven of om in beweging te komen. U kunt blijven sporten bij LaRiva om op gewicht te blijven en nog sterker te worden. Daarnaast is het belangrijk vaste weegmomenten te behouden.

Faciliteiten

Wat zijn de faciliteiten?

Er zijn bij LaRiva kleedhokjes, kluisjes, douches en een toiletruimte. Verder zijn er föhns en de benodigde verzorgingsartikelen.

Kan ik parkeren voor de deur?

U kunt vlakbij LaRiva gratis parkeren. Betaald parkeren kan voor de deur.

Kalibreert u regelmatig uw weegschaal? 

De weegschaal waarmee LaRiva werkt wordt jaarlijks gekalibreerd door WEDA Holland B.V. Op deze manier wordt er altijd met betrouwbare gegevens gewerkt.

Veiligheid en hygiëne

Is er een AED aanwezig?

Er is een AED aanwezig en het personeel is BHV getraind.

Hebben jullie een hygiëneprotocol?

Wij maken schoon volgens de W.I.P.-richtlijnen voor fysiotherapie van het Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In verband met de uitbraak van Covid-19 is het protocol uitgebreid en nogmaals geëvalueerd.

Werkt LaRiva ook samen met een arts of specialist?

LaRiva werkt al jaren samen met dokter Zuiderveld. Deze ervaren arts is altijd op de achtergrond aanwezig en staat paraat voor vragen en advies.

Waarom publiceert u geen foto’s van uw resultaten van voor en na?

LaRiva heeft discretie en integriteit hoog in het vaandel. 

Wij maken foto’s van uw resultaat alleen op uw verzoek en met uw eigen camera of telefoon. U weet wat ons betreft dat daar geen misverstanden over zouden kunnen ontstaan in het heden of in de toekomst.

Samen in beweging willen komen

Kan ik met mijn partner komen?

Juist heel goed! Het integreren van beweging en gezond eten gaat makkelijker als u dit met uw partner kunt doen. Dit geeft nog meer stimulans en motivatie. 

Het is mooi en belangrijk dat extra gewicht tussen de partners minder wordt en het is leuk als er een gemeenschappelijke doel is. Een prettige bijkomstigheid zou kunnen zijn dat de intimiteit tussen u en uw partner verbetert.

Een vriend of vriendin wil een keer mee, kan dat?

Ja, dat kan. Boek online een introductieles op dezelfde tijd als dat u een afspraak heeft.

Leestips

LaRiva's leestips
  • Het Voedsellabyrint van Jaap Seidell en Jutka Halberstadt
  • Tegenwicht van Jaap Seidell en Jutka Halberstadt
  • De Hamster in je brein van Maarten Biezeveld en Felic Kreier